top of page

Fotoimpressie Ciske de Rat de musical

Fotografie: Andy Doornhein

Ciske de Rat de musical

STACCATO bracht op 6 en 7 2018 oktober de oer-Hollandse musical Ciske de Rat in Theater Spant! Staccato is een van de eerste groepen die de revival van deze oer-Hollandse Ciske de Rat van Stage Entertainment op de planken mag brengen.

 

De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis verteld. 

 

‘Krijg toch allemaal de kolere!’ en ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, wie kent deze beroemde uitspraken van Ciske niet? Het is 1925 en het leven van het Amsterdamse straatschoffie gaat niet over rozen. Een vader die altijd op zee is en een alcoholistische moeder maken het niet makkelijker. Gelukkig houdt meester Bruijs een oogje in het zeil en ontmoet hij tante Jans. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks!

Jaren later, in 1939, wordt Cis opgeroepen om zich als soldaat te melden bij de Grebbeberg. Tot zijn verbazing ontmoet hij daar meester Bruijs en vroegere klasgenoten . Samen halen ze herinneringen op uit hun jeugd in Amsterdam en dan begint de oorlog… 

 

De muziek van deze oer-Hollandse musical is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. De regie is in handen van Martin Buijs en Esmé Apeldoorn (kinderen). De choreografie is van Anouk Veltkamp. De cast bestaat uit een enthousiaste groep kinderen en volwassenen in de leeftijd van 8 tot 64 jaar. Quinten Posthuma, die eerder al speelde in de originele Stage Entertainment productie van Ciske de Rat, speelt Ciske. De volwassen Cis wordt gespeeld door Frits Broer. 

 

Na twee uitverkochte musicalshows HOPE en DREAMS is dit de eerste musicalproductie van STACCATO.

Tijdens de 3 uitverkochte voorstelling hebben een heleboel mensen kunnen genieten van deze ontroerende musical door  STACCATO musical theater!

Deze productie werd mede mogelijk gemaakt door:

unnamed.jpg
Lions logo.jpg
Allkoestiek_logo_RGB_website-2.jpg
logo-2.png
Gemeente-Huizen-2.gif
inpromo logo.jpg
Schermafbeelding 2018-09-24 om 21.19.13.
Home: Homepage_about
Home: Service

De Cast van Ciske de Rat:

Aan Ciske de Rat deden mee (in alfabetische volgorde): Andrea de Leeuw, Anouk Veltkamp, Anton Boer, 

Bastiaan van Buiten, Ethel van Blarcum, Fenny Karman, Fleur van de Wouw, Frits Broer, Gijs de Leeuw, Hans Ram, 

Irene Geurds, Isabel Makkinje, Janne van Tuyl, Jimmi Heijgelaar, Karlijn Boertjes, Katelijne Wolvius, 

Lisanne Veltkamp, Lissy Verzijden, Maria Piël, Marjolein Verboon, Martin Buijs, Mildred Houkes, 

Monique de Leeuw, Myrthe van Blarcum, Noa Beuk, Noor Laninga, Patricia Dijs, Quinten Posthuma, 

Robert Bakker, Ronald Schouten van der Velden, Sandra van Soest, Sanne van Blarcum, Sem Noydens en William Ford.

Scroll over de foto voor meer informatie over de rolverdeling.

Home: Quote
Home: Contact
bottom of page