top of page

Artistiek team The Wiz

Martin Buijs

Muzikale leiding 

Martin staat al vanaf zijn 6e jaar op het podium in de (amateur)operette- en musical wereld. Hij schreef vele hoofdrollen op zijn naam als solist in verschillende operettes en musicals en was ook verantwoordelijk voor de regie van een aantal musical producties. Het reilen en zeilen rondom een theaterproductie werd hem met de paplepel in gegoten. Zijn ouders zijn de oprichters van het Eerste Diemense Operette Gezelschap dat op de dag van vandaag nog steeds jaarlijks mooie producties laat zien. Tevens is hij 5 jaar als voorzitter van een Musicalvereniging in Amsterdam actief geweest. Inmiddels is hij al weer 5 jaar verantwoordelijk voor de muzikale leiding bij STACCATO.

team theaterroute-13.jpg

Johan Verheij

Regie 

Nadat Johan afstudeerde aan de Theater Academie te Amsterdam werkte hij een aantal jaar als acteur in het theater en voor televisie. Daarnaast schreef hij teksten voor o.a. Dit Was Het Nieuws. Voor het NME schreef en regisseerde hij Robin Hood, de Musical en regisseerde hij Jekyll and Hyde. Verder was hij als kinderregisseur verbonden aan The Sound of Music, in Nederland en België, van Stage Entertainment. Voor datzelfde bedrijf was hij Resident Director bij Passion en Beauty and the Beast. Als regisseur maakte hij de Sinterklaasvoorstellingen Sinterklaas en de Oude Muziekmachine en Recht Zo Die Gaat, met o.a. Hetty Heyting en Aart Staartjes. Verder regisseerde hij Eiland, een musical, Let’s Do It, een musical met muziek van Cole Porter, The Upper Crust, voor het Fringe Festival en Ontboezemingen voor Theaterwerk Spiriet, genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs en het toneelstuk Eindeloos. Daarnaast geeft hij les aan studenten muziektheater en werkt hij als maker en presentator voor grote evenementen. Vorig jaar maakte Johan samen met Mark Lippe de voorstelling "Hart en Ziel" in de Beurs van Berlage. Op dit moment is Johan artistiek directeur van Eindeloos Theaterwerk.

0.jpeg

Merlijn de Vries

Choreografie

Nadat hij zijn opleiding afronden op gebied van Jazztheater- & showmusicaldans, Theaterschool en AHK danste Merlijn bij het

moderne dansgezelschap Conny Janssen Danst het programma kus Van Een Vis en bij Compagnie ChoréOnyx van BruceTaylor te Parijs de choreografien Gueule D’Amour en Instants Volés Speelde in de musicals 42nd Street (Joop van den Ende Theaterproducties), Peter Pan, Alladin, Romeo & Julia (Ruud de Graaf theaterproducties), Crazy For You, Beauty And The Beast, Tarzan (waar hij in het tweede seizoen actief was als Dance Supervisor), Zorro en Billy Elliot (Stage-Entertainment)

Ook was Merlijn te zien in Musicals In Ahoy’ 2004/2005,   

Verder was  hij verantwoordelijk voor de choreografie van de musicals Honk (3 and a Crowd), The Full Monty en Volendam (de Graaf & Cornelissen producties) en bij de muziektheater producties Ontboezemingen en Eindeloos (theaterwerk Spiriet)

Daarnaast heeft Merlijn drie achtereenvolgende jaren choreografieën gemaakt voor de theaterroute in Huizen.

 

Merlijn wat tevens (gast)docent/choreograaf bij Jazztheater en Showmusicaldansopleiding en Kleinkunst opleiding aan de AHK, de Frank Sanders Akademie, Fontys dansacademie Tilburg.

Pim.jpg

Pim Stikkelorum

Stagemanager

Vijf jaar geleden kwam Pim bij STACCATO binnen wandelen om te kijken of musical iets voor hem was nadat hij te oud werd voor de toneelvereniging. En musical theater maken is zeker zijn ding geworden. Maar niet op het toneel maar achter de schermen. Pim is verantwoordelijk voor al het reilen en zeilen back stage. Niemand komt zonder rekwisiet op en decor stukken worden op tijd gewisseld. Hij regelt wie die dit doet en wanneer op een uitermate professionele manier. Ook zijn een hoop van de rekwisieten die te zien zijn tijdens de voorstelling door Pim zelf gemaakt. Pim levert een zeer grote bijdrage aan het succes van de voorstellingen van STACCATO.

Karin.png

Karin Buijs

Regie Assistentie

Karin is inmiddels al een aantal producties betrokken bij STACCATO. Karin was te vinden als gastvrouw bij de voorstellingen, achter de schermen tijdens snelle kledingwissels en achter de techniek tafel voor het geven van de cues tijdens de voorstelling. Maar bij The Wiz is ze al tijdens het repetitieproces bij de repetities aanwezig om Johan Verheij te assisteren bij de regie.

bottom of page